22 februari 2021 archief

Celstraffen voor jarenlange fraude door belastingadviseurs

Tegen twee belastingadviseurs uit De Lutte en Almelo zijn in hoger beroep celstraffen geëist voor het frauderen met belastingaangiftes. De twee Twentse adviseurs hebben volgens berekeningen van het Openbaar Ministerie de fiscus ongeveer een miljoen euro door de neus geboord. Lees hier verder.  

Duizenden zelfstandigen moesten onterecht toeslag terug betalen

Door een fout van de Belastingdienst hebben duizenden Nederlanders onterecht toeslagen moeten terugbetalen. Volgens schattingen van het ministerie van Financiën zijn mogelijk 10.000 tot 15.000 Nederlanders in de problemen gekomen door het gebruik van zogeheten leenbijstand (bbz). Lees hier verder.

Overheidsorganisaties worstelen met kwijtschelden schulden in toeslagenaffaire

Alle gedupeerden van de toeslagenaffaire hoeven hun schulden bij overheidsinstanties niet meer terug te betalen, zo beloofde staatssecretaris Van Huffelen. Maar een maand na die toezegging blijkt de schuldenproblematiek ook voor overheden in de praktijk weerbarstig. Lees hier verder.

Rechtbank heropent onderzoek naar vastgoedhandelaar Lips

Het Openbaar Ministerie verdenkt Lips en zijn vrouw van het achterhouden van informatie in een faillissement van 143 bedrijven, een van de allergrootste faillissementen uit ons land. Lees hier verder.