Wijziging politie-assistentie nog onduidelijk

Deurwaarder_autoOf het voornemen van het Ministerie van Veiligheid en Justitie om in sommige situaties BOA’s in plaats van politie te laten assisteren bij de uitvoering van bepaalde deurwaarderswerkzaamheden doorgang zal vinden, is nog steeds niet duidelijk.

In een brief aan zowel de Tweede als Eerste Kamer heeft de DCN er op aangedrongen af te zien van dit idee. DCN wordt in deze gedachte gesteund door de KBvG welke bij monde van voorzitter J. Wisseborn ook duidelijk heeft aangegeven niets te zien in deze wijziging.

 

Een telefoonrondje langs een aantal politie-eenheden leverde als resultaat op dat men daar in het geheel niet op de hoogte was van mogelijke wijzigingen.

Belasting- en gerechtsdeurwaarders doen alleen een beroep op assistentie van de politie in gevallen waar dit dringend noodzakelijk is, zoals b.v. bij te verwachten agressie tijdens het in beslag nemen en laten afvoeren van een auto (zie foto)

En in alle gevallen waar er door deurwaarders een beroep wordt gedaan op de politie, moet deze assistentie er gewoon komen. Zo is de mening van de DCN.