Graag uw mening !

Op 1 januari 2021 is de Wvbvv ingevoerd. Dat betekent een nieuwe manier van werken met de beslagvrije voet. De Tweede Kamer wil, gezien de grote impact van deze wet, niet te lang wachten met een eerste evaluatie. Het ministerie van SZW en JenV hebben onderzoeks- en adviesbureau AEF daarom gevraagd om een tussentijdse evaluatie uit te voeren. Op deze manier wordt zo snel mogelijk in kaart gebracht wat wel en niet werkt en waar eventueel verbetering nodig is. Eind 2023 wordt het onderzoek verstuurd naar de Tweede Kamer.

De enquête over de Wvbvv

AEF gebruikt verschillende methoden voor het uitvoeren van dit onderzoek:

  • Bestuderen van documenten,
  • voeren van gesprekken en interviews, en
  • meelopen in de praktijk.

De enquête gebruikt AEF om naast de interviews een breder beeld te krijgen van de werking van de nieuwe wet.

Open de enquête via de volgende link.

De enquête bestaat uit drie tot zes onderdelen waarbij u gevraagd wordt in hoeverre u het eens bent met een stelling of om een inschatting te maken van hoe vaak iets voorkomt. Daarnaast is er bij ieder onderdeel van de enquête open ruimte om wat toe te lichten over uw antwoorden. Ook kunt u hier eventueel iets meegeven wat niet wordt bevraagd in de gesloten vragen. Het invullen van de enquête duurt ca. 15 minuten.

 

‘Samen schuldregelingen redden’

Deurwaarders, bewindvoerders en schuldhulpverleners worden via een enquête om hun mening gevraagd.  Let op, de sluitingsdatum van de enquête is 1 september 2023. 

De enquête treft u hier.