29 april 2024 archief

Rotterdamse filantropen lossen schulden gezinnen af

Het werd deze week breed opgepakt in de landelijke media: de gemeente Arnhem gaat met behulp van gelden van lokale stichtingen de schulden voor zo’n 40 tot 60 gezinnen aflossen. Maar aan de andere kant van het land, in Rotterdam, zijn Fonds De Loods en Stichting Nieuw Vaarwater, onderdeel van de filantropische instelling van de …

Lees verder

Landelijke bekostiging bewind onwenselijk

Demissionair minister Schouten vindt het geen goed idee om de financiering van schuldenbewind weg te halen uit de bijzondere bijstand en bij het rijk neer te leggen. Dat schrijft zij in een kabinetsreactie op een onderzoek door SEO. De brancheorganisaties voor bewindvoerders zouden wel graag zien dat het rijk die stap zet. Lees hier verder.

Belastingdienst versterkt weerbaarheid tegen ondermijning

De Belastingdienst gaat meer doen om de organisatie weerbaarder te maken tegen criminele ondermijning. Bijvoorbeeld door het oprichten van een eigen veiligheidsbureau, het verder verbeteren van de gebruikersregistratie – logging – van applicaties die door medewerkers van verschillende dienstonderdelen worden gebruikt en door het versterken van de screening van eigen en extern personeel. Lees hier verder.