1 november 2022 archief

Vaker betalingsregelingen en beslagen, minder huisuitzettingen

Gerechtsdeurwaarders treffen vaker een betalingsregeling maar leggen ook iets vaker beslagen om een schuld te innen. Het aantal gedwongen huisuitzettingen was ruim tien procent lager dan in de eerste zes maanden van 2021. Dat blijkt uit de halfjaarcijfers van de Koninklijke Beroepsorganisatie van Gerechtsdeurwaarders (KBvG). Lees hier verder.  

Oudere werknemer heeft spijt dat pensioen niet eerder op eigen prioriteitenlijstje stond

80% van de Nederlanders vond bij de start van hun huidige baan andere arbeidsvoorwaarden belangrijker dan pensioen. Eenmaal de 55 gepasseerd heeft 1 op de 5 werknemers daar achteraf spijt van. Circa drie op de tien 55-plussers vindt dat ze beter eerder hadden kunnen beginnen met zich verdiepen in de eigen pensioensituatie. Dit blijkt uit …

Lees verder

Energiebedrijven coulanter voor mensen met schulden

Grote schuldeisers zoals energiebedrijven en verzekeraars beloven vanwege de hoge inflatie coulanter om te gaan met mensen met schulden. Zij moeten als dat nodig is meer tijd krijgen om hun schuld af te betalen. Dit staat in aan maandag gepubliceerd initiatief vanuit schuldeisers, het kabinet en schuldhulpverleners. Lees hier verder.