9 augustus 2021 archief

Mensen in financiële nood door achterstand bij UWV

Door achterstanden bij het UWV moeten mensen die een uitkering wegens arbeidsongeschiktheid hebben aangevraagd, en daar geen recht op blijken te hebben, maanden aan voorschotten terugbetalen. De bedragen lopen op tot 15.000 euro, met als gevolg dat deze groep in financiële nood komt, meldt De Telegraaf. Lees hier verder.

Banken: economie herstelt redelijk, doemscenario’s uitgebleven

Hoewel het economische beeld nog onzeker is, verloopt het herstel van de coronacrisis in een redelijk tempo. Dat stelt de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB). De bankenvereniging wijst er in zijn coronamonitor bovendien op dat de doemscenario’s die economische experts eerder in de coronacrisis schetsten niet zijn uitgekomen. Lees hier verder.

Bitcoin is ongeschikt als wereldwijd betaalmiddel

Bitcoin is ongeschikt als betaalmiddel, schrijft ABN AMRO in een analyse van de belangrijkste cryptomunt. Zo is het totale aantal bitcoins begrensd en zijn de transactiekosten voor kleinere betalingen hoog. Daarnaast heeft de bitcoin geen stabiel prijsniveau en dat is slecht voor het vertrouwen. Volgens de bank is het ook nog niet duidelijk of de …

Lees verder

Grote(re) contante betalingen binnenkort uit den boze?

Ook deurwaarders ontvangen (soms grote) contante betalingen, de meldgrens voor contante betalingen voor handelaren wordt steeds verder verlaagd. In een wetsvoorstel dat eigenlijk dit jaar in werking zou treden wordt de grens zelfs verlaagd naar 3000 euro. Lees hier verder.

Ambtenaren mogen openbare bronnen gebruiken om gegevens van bijstandsontvanger te controleren

Het dark web behoort tot de openbare bronnen die ambtenaren mogen gebruiken om de gegevens van bijstandsontvangers te controleren, maar onder een schuilnaam in contact treden met de burgers is niet toegestaan. Het zijn enkele saillante details uit de Handreiking Internetonderzoek die ambtenaren houvast geeft bij het online verzamelen van informatie in het kader van …

Lees verder