Categorie: Geen categorie

Aangetekend mailen als onderwerp toegevoegd aan het DCN-symposium

Een korte presentatie over Aangetekend mailen is als onderwerp toegevoegd aan het programma van het DCN-symposium op 07 oktober a.s. in Nijkerk. De inschrijving voor het bijwonen is al enige tijd GESLOTEN !

Stop met de onderneming voordat de schulden te groot worden

De Kamer van Koophandel (KvK) waarschuwt bedrijven dat het beter is om te stoppen met de onderneming dan hoge schulden aan te gaan en dan alsnog de stekker uit het bedrijf te moeten trekken. Lees hier verder.

Deurwaardersapp toegevoegd aan de programma voor het DCN-symposium

Tijdens het DCN-symposium op woensdag 07 oktober a.s., wordt ook een nieuwe deurwaardersapp geïntroduceerd. De initiatiefnemers zijn een voormalig ontvanger en deurwaarder van de Belastingdienst. De inschrijving voor het bijwonen van de studiedag is inmiddels GESLOTEN!

Waarschuwing voor scanauto, nooit meer een parkeerboete

Een Amsterdamse start-up zorgt ervoor dat scanauto’s van gemeentelijke parkeerdiensten automatisch worden herkend. Gebruikers van de dienst krijgen een seintje zodra een controlevoertuig een door hen geparkeerde auto passeert voor 1,49 euro per keer. Lees hier verder.

Coronabetekening blijft van toepassing

Van de Koninklijke Beroepsorganisatie van Gerechtsdeurwaarders (KBvG) ontvingen wij informatie over de zogenaamde coronabetekening. Deze was in eerste instantie van toepassing tot 01 september. Het verlengingsbesluit blijkt inmiddels in concept gereed te zijn. Dit besluit voorziet in verlenging tot 1 oktober 2020. Daaraan is toegevoegd dat aannemelijk is dat er voor die datum opnieuw voor …

Lees verder

Minder geldopnames uit de muur

Het gebruik van contant geld is de afgelopen maanden zeer sterk afgenomen. In vergelijk met een half jaar geleden werd bijna de helft minder geld uit de muur gehaald. De coronacrisis lijkt de aanleiding voor deze verandering.  De oproep om minder contant te betalen en zo verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen, heeft dus …

Lees verder

Follow The Money neemt Bos Incasso onder de loep

Follow The Money (FTM), het online portaal voor (economische) onderzoeksjournalistiek heeft een erg interessant artikel gepubliceerd over Henk Bos. Deze Groningse gerechtsdeurwaarder heeft, volgens FTM, op een erg nare wijze misbruik gemaakt van de coronamaatregelen en dat foefje heeft de puissant rijke deurwaarder miljoenen opgeleverd die de belastingbetaler moet betalen. Lees hier verder.

Groeiend aantal mensen met geldproblemen

De Nederlandse Schuldhulproute (NSR) ziet het aantal hulpvragen bij financiële problemen steeds verder oplopen. Volgens de NSR komt dit voor een deel door de coronacrisis. Sinds januari van dit jaar hebben al ruim 100.000 mensen hulp gezocht via de test op Geldfit.nl. Vorig jaar ging het om 54.000 mensen in dezelfde periode, dit aantal is …

Lees verder

Stichting LOBCM

Op 21 augustus 2020 zijn de handtekeningen gezet voor de officiële oprichting van de stichting LOBCM. Door de oprichting van deze stichting hebben de NBPB en de NBBI de branche voor o.a. bewindvoerders en inkomensbeheerders verder weten te verenigen. De afgelopen 3 jaren is intensief met elkaar samengewerkt om dit te realiseren. Het uiteindelijk doel …

Lees verder

Buitenlandse verkeersboete

De ANWB heeft uitgezocht hoe het verloop is nadat in het buitenland een verkeersovertreding is begaan. In het geval de boete niet wordt betaald, wordt het CJIB ingeschakeld. Ook is het mogelijk dat de overtreder wordt geregistreerd in een opsporingsregister. Lees hier verder.