Oproep: deurwaarder, doe aangifte !

Agressie tegen deurwaarders neemt toe. Althans, het aantal meldingen hiervan. Agressie in vele vormen komt al jaren voor en werd bijna als “part of the job” gezien. En dat is het natuurlijk niet! Aangifte doen werd vaak als niet zinvol gezien, behoudens bij zwaar fysiek geweld of b.v. bij beschadiging van de auto van de deurwaarder. Maar wat was het resultaat? Zaken werden in verband met gebrek aan bewijs geseponeerd en het kostte de deurwaarder tijd. Het woord van de deurwaarder woog niet zwaarder dan het weerwoord van de agressor. Daar zou verandering in kunnen komen, voorwaarde is echter voldoende aangiftes van agressie tegen deurwaarders. De KBvG doet via een column van de voorzitter hier een dringend beroep op. Lees hier verder. Belastingdeurwaarders kunnen na een aangifte wellicht dit ook melden bij de KBvG, een centrale registratie van deze zaken vindt nu niet plaats. Voor de bewijsvoering zou het gebruik van een bodycam zinvol kunnen zijn. Deurwaarders in Engeland gebruiken die volop, het gebruik van zo’n camera zou agressie kunnen uitlokken. Zo wordt ook wel eens beweerd. Zie voor een kleine bodycam op de DCN-site.