Praktijkdag ‘Van beslag tot Executie’

In november vindt er een interessante tweedaagse praktijkcursus plaats: Van beslag tot executie. De praktijkcursus maakt de cursist vertrouwd met de praktijk van het beslag- en executierecht. Het programma is verdeeld in twee dagen: beslag op woensdag 12 november en executie op donderdag 20 november, van 10.00 – 16.30 uur.
Locatie:Hotel Schiphol A4 Hoofddorp

Punten voor de gehele cursus:
NOvA: 10 punten
College Belastingadviseurs: 10 punten
Nederlandse Federatie van Belastingadviseurs: 8 punten algemeen, 2 punten fiscaal
Koninklijke Beroepsorganisatie van Gerechtsdeurwaarders: 10 punten
Kosten:
€ 695,- per persoon exclusief btw per dag
€ 1295,- per persoon exclusief btw voor de gehele cursus
Sdu Juridische Opleidingen biedt de leden van de DCN een korting van 15% aan bij het volgen van de praktijkcursus Van beslag tot executie. Bij het volgen van de gehele cursus komt dit neer op een korting van bijna € 200,-. Wanneer leden zich aanmelden, is het belangrijk dat zij duidelijk vermelden dat zij lid van stichting DCN zijn.

Opzet cursus
Hoe te komen tot een effectieve beslaglegging? De cursist verdiept zijn kennis van beslag en executie en verbreedt zijn inzicht in bijvoorbeeld de afwezigheid van direct voor beslag vatbare goederen, het beperkte resultaat bij beslag of de aanwezigheid van meerdere schuldeisers en executiegeschillen. De opzet van de cursus is in hoge mate praktijkgericht. De docenten benaderen de diverse onderwerpen vanuit de dagelijkse praktijk. Daarnaast gaan zij ook in op de door cursisten aan gedragen praktijksituaties. Vragen of een casus kunnen samen met de aanmelding worden ingezonden.

Onderwerpen beslag:
Jurisprudentie beslagrecht
– De voorzieningenrechter en het beslag
– Capita Selecta Beslag
Beslag en de fiscus

Onderwerpen executie:
Jurisprudentie Executierecht
– Executiegeschillen
– De executieveiling (in het bijzonder onroerende zaken)
Beslag en executie in internationale situaties

Docenten:
mr. Hans Westenberg (dagvoorzitter)
mr. Petra Erkens
mr. Maurits Kalff
mr. Marielle Koppenol-Laforce
mr. Egbert Loesberg
mr. Toon Stein
mr. Ton Tekstra

Heeft u inhoudelijke vragen over de cursus? Dan kunt u contact opnemen met mr. Marisol van Os (congresmanager) op telefoonnummer 070 378 99 64. Voor meer informatie zoals het complete programma kunt u terecht op de website, www.sdu.nl/opleidingen.