Schulden drijven mensen tot wanhoop – en erger. Webinar op 04 september !

Mensen met schulden hebben twee keer zo vaak zelfmoordgedachten als mensen zonder schulden. Een financiële hulpverlener maar ook deurwaarder komt dit onderwerp dus vroeg of laat tegen. Hoe ga je daar professioneel mee om? Daarvoor organiseert stichting 113 Zelfmoordpreventie een webinar.

‘De schuldenproblematiek neemt toe: er is een verontrustende toename in het aantal mensen met geldzorgen en schulden in Nederland’, schrijft 113 bij de uitnodiging. ‘Geldfit, een initiatief van de Stichting Nederlandse Schuldhulproute, ziet het aantal mensen met geldproblemen dat belt met hun hulplijn enorm toenemen. Ook deurwaarders zien dat schulden mensen tot wanhoop kan drijven.’ Tijdens een DCN-symposium heeft stichting 113 al eens een bijdrage gegeven over hoe signalen over suïcide te herkennen.

Ervaringsdeskundigen werken mee

Het webinar, op maandag 4 september tussen 15:00-16:00 uur, is dus speciaal gericht op het verband tussen suïcide en financiële hulpverlening. Aan het webinar werken ook ervaringsdeskundigen mee. Het wordt georganiseerd in het kader van de Wereld suïcide preventie week, van 4 tot 10 september. Doel van deze Week is de kennis over suïcidialiteit te vergroten.

Aanmelden kan via deze link.