Uw advies even geen goed advies

afbeelding-adviesHet bedrijf “Uw Advies” biedt schuldenaren ogenschijnlijk de mogelijkheid om onder een beslag op het inkomen uit te komen. Nadat er door een deurwaarder beslag is gelegd op het inkomen, komt Uw Advies met een valse notariële verklaring en een gefingeerde schuldbekentenis in actie. Men verklaart zo ook schuldeiser te zijn en wil gaan meedelen in het beslag op het inkomen. Op het bedrag dat vervolgens door de eerste beslaglegger wordt uitbetaald aan Uw Advies wordt 20 procent ingehouden. Het restant gaat terug naar de schuldenaar, deze houdt zo een hoger te besteden bedrag over.

 

In de praktijk zal de schuldnaar echter bedrogen uit komen. De volledige schuld(en) zullen toch moeten worden betaald, met deze werkwijze zal de termijn waarop beslag op het inkomen ligt aanzienlijk worden verlengd. Vervolgens houdt Uw Advies maandelijks 20 procent in en ook deze kosten komen ten laste van de schuldenaar.

De rechter heeft de truc met valse schuldbekentenissen inmiddels verboden, de KBvG heeft bij monde van voorzitter J. Wisseborn inmiddels ook negatief gereageerd. Laatst genoemd stelt terecht dat mensen met schulden beter met schuldeisers of een deurwaarder een gesprek kunnen aangaan om te komen tot een oplossing voor de problemen.

Dhr. Wisseborn is een van de sprekers tijdens de eerstvolgende DCN studie- en actualiteitendag op woensdag 08 oktober a.s. in Nijkerk.