Belastingdienst volop in het nieuws

De Belastingdienst gaat achterin de rij van schuldeisers staan wanneer gezonde ondernemingen, ondanks alle steunmaatregelen, door corona toch zo diep in de problemen komen dat een schuldsanering nodig is. Op die manier hoopt het demissionaire kabinet te bevorderen dat er voor deze bedrijven snel een oplossing komt. Lees hier verder. De vakbond van belastingambtenaren stelt dat een snelle afhandeling van de gemaakte fouten in de zogenaamde toeslagenaffaire “een onmogelijke taakopdracht is”. Lees hier verder. De werkcultuur bij de Belastingdienst weerhoudt ambtenaren ervan om misstanden te melden, staat in een nog ongepubliceerd rapport waar NRC dinsdag 12 oktober over schrijft. Zo zouden werknemers bang zijn dat ze door kritiek te uiten hun loopbaan in gevaar brengen. Lees hier verder.