Van Aartsen wil meer belastingen heffen

vngTijdens het enigszins omstreden VNG-feestje, deed burgemeester Jozias van Aartsen van Den Haag een oproep om gemeenten nog meer belastingen te laten heffen. Volgens van Aartsen krijgen gemeenten er steeds meer taken bij, maar staan daar niet meer inkomsten tegenover.

Het VNG-jubileumfeest werd op 5 en 6 juni 2012 gevierd in verband met het honderd jarig bestaanAl diverse maanden werd kritiek geuit op de viering van dit eeuwfeest. Geldverslindend en ongepast in tijden van crisis, zo kon worden gehoord.
De kosten waren dan ook niet gering en bedroegen 800 euro per bezoeker. De totale kosten kwamen zeker uit op een slordige 2,5 miljoen euro.
Voorzitter van de VNG Annemarie Jorritsma deed de kritiek af als “kleinzielig  gedoe”
Premier Rutte liet zich in zijn speech wel kritisch uit over de kosten van dit soort feesten.
“Wij moeten het goede voorbeeld geven willen we draagvlak blijven houden voor moeilijke beslissingen” zo stelde hij.In een TV-programma op 10 juni deelde Rutte mee, dat de inmiddels zeer bekritiseerde forensentaks (belasten van de reiskostenvergoeding) zo goed als zeker niet in het verkiezingsprogramma van zijn partij de VVD zal staan.
Andere partijen zoals de PVV en SP hebben vanaf het begin al aangegeven niets te voelen voor deze lasten verhogende maatregel.
De eerstvolgende verkiezingen voor de Tweede Kamer zijn op woensdag 12 september 2012..