Hennepplantages ontmanteld

hennepplantageDe politie heeft op 11 augustus in het pand De Kolk 87 in Swifterband  een hennepplantage aangetroffen, meteen de ruim 700 hennepplanten afgevoerd en laten vernietigen. Met 700 planten kan er worden gesproken van een middelgrote hennepplantage. Tot en met december 2014 was er een garage gevestigd, daarna zijn er door een buurman geen klanten maar wel regelmatig deurwaarders waargenomen bij het pand. Dezelfde dag trof de politie in Enschede in twee verschillende woningen aan de Albergenbrink ook hennepplantages aan. De kwekerijbenodigdheden zijn tevens in beslag genomen. Een derde plantage werd na een brand in een bedrijfspand aan de Kuilestraat aangetroffen.

De politierechter veroordeelde op 12 augustus een 61-jarige man uit Oss tot een taakstraf van 80 uur en het betalen van 26.600 euro. Dit voor het hebben van een hennepplantage en het illegaal aftappen van elektriciteit.

Tevens werd op 12 augustus door agenten en brandweer een hennepkweek ontdekt in Pieterzijl. De bewoner van een pand was bezig met een dakreparatie waardoor er brand ontstond. Agenten en de gealarmeerde brandweer troffen vervolgens bij toeval hennepplanten aan. De bewoner is aangehouden, de brand geblust en de hennepplanten afgevoerd.

Deurwaarders die bij een bezoek aan een woning of bedrijfspand het vermoeden hebben dat er een hennepkwekerij is gevestigd, worden verzocht meteen contact op te nemen met de politie. In het geval men anoniem wil blijven, kan de melding worden gedaan via Meld Misdaad Anoniem.