Uitslag verkiezingen zorgt voor beroering

De verkiezingen op 22 november jl. hebben nogal wat teweeg gebracht. Linkse partijen en daar aan gekoppelde media schreeuwen moord en brand, vanuit de hoek van de advocatuur was vanzelfsprekend ook weinig positiefs te verwachten. Lees hier verder. Feit is wel, dat een groot deel van de Nederlandse bevolking een duidelijke keuze heeft gemaakt voor een rechts kabinet en dus een ander beleid ten opzichte van de afgelopen jaren. Het gezegde “De kiezer heeft altijd gelijk” gaat voor een deel van de teleurgestelde kiezers over de uitslag helaas alleen op als de uitslag overeenkomstig met hun voorkeur is. De democratie heeft z’n werk gedaan, als recht wordt gedaan aan de uitslag kan het maar één kant op gaan. Lukt het niet een rechts kabinet te formeren, zal de enige juiste keuze een nieuwe stembusgang moeten zijn. Maar daar zit in ons land en geen enkele stemgerechtigde op te wachten. Zo ook niet de partijen die weigeren om een gesprek aan te gaan, een grote afstraffing van de kiezer op dit gedrag is zeer waarschijnlijk. Hoe dan ook, het blijven voorlopig spannende politieke tijden die met grote interesse door zowel links als rechts worden gevolgd.