NVVK en hypotheekverstrekkers slaan met Schakel! handen ineen

Vanaf 16 april jl. ging Schakel! van start. Schakel! is een samenwerkingsverband tussen de NVVK, de brancheorganisatie van schuldhulpverlening, en een aantal hypotheekverstrekkers. De samenwerking heeft tot doel eigen woningbezitters met betalingsproblemen beter de weg te wijzen en van dienst te zijn. Een toenemend aantal eigenwoningbezitters meldt zich bij schuldhulpverlening. Schuldhulpverleners, verenigd in de NVVK, en hypotheekverstrekkers hebben hierdoor steeds vaker met elkaar te maken.

 

Om de samenwerking zo soepel mogelijk te laten verlopen, is Schakel! in het leven geroepen. Schakel! is een samenwerkingsverband tussen NVVK met ABN AMRO, ING, Obvion, Rabobank, SNS Bank en REAAL.

Joke de Kock, NVVK: “In het verleden hielpen verschillende partijen klanten zonder van elkaar te weten dat ze met dezelfde klant in gesprek waren. Door deze samenwerking kunnen we vroegtijdig met elkaar in contact komen waardoor we samen de klant beter kunnen helpen”.

Via Schakel! treden schuldhulpverleners en hypotheekverstrekkers in een vroeg stadium met elkaar in contact over een hypotheekklant die zich meldt bij de schuldhulpverlening. Door gezamenlijk op te trekken zijn de partijen beter in staat om een goed beeld te krijgen van de persoonlijke financiële situatie van de klant. Hierdoor kan sneller en eenvoudiger een passende oplossing gevonden worden zodat het klantbelang nog beter kan worden gediend. Klanten bepalen overigens zelf of zij gebruik maken van deze samenwerkingsmogelijkheid.

zie: http://www.nvvk.eu/schuld-hulpverlening/perscentrum