Huurtoeslag niet naar woningcorporaties

logo_toeslagenVolgens staatssecretaris Wiebes van Financiën is het door praktische problemen onmogelijk dat huurtoeslagen niet aan de huurders maar aan de woningcorporaties worden overgemaakt. Voor huurders die moeite hebben met het juist omgaan met hun financiële middelen, zou het een goede zaak zijn indien niet zij maar de verhuurder de toeslag zou ontvangen. De hoogte van de toeslag kan variëren door o.a. veranderingen van het inkomen, het zou daardoor een zeer bewerkelijke regeling worden.

 

Veelal worden toeslagen door mensen met een beperkt inkomen niet gebruikt waarvoor deze uiteindelijk zijn bedoeld. Huurachterstanden en onbetaalde nota’s van zorgverzekeraars zijn aan de orde van de dag. Schulden betalen na uitbetaling van de Kinderbijslag zijn bij (belasting)deurwaarders een bekend gegeven.

Al met al toch voldoende aanleiding om toch nog een ander onderzoek te doen naar de mogelijkheid de huurtoeslag rechtstreeks naar woningcorporaties over te maken. En als een logisch vervolgstap daarop, de zorgtoeslag te verrekenen met de zorgverzekering.