Digitale euro; gevaar voor verdwijnen van contant geld !

In de Tweede Kamer en bij protestgroepen leeft de angst dat cash verdwijnt nu er in Europa wordt gedacht over invoering van een digitale euro. En die angst blijkt niet geheel onterecht. Ondanks sussende antwoorden van minister Kaag, leven er zorgen. Een aantal Kamerleden heeft moeite met de ‘programmeerbaarheid’ van het digitale geld. Er zouden namelijk allerlei regels in het geld gebouwd kunnen worden, omdat dit bestaat uit een digitale code. Er zou bijvoorbeeld een tijdslimiet ingebracht kunnen worden binnen wanneer je geld uitgegeven moet worden, en dat vinden partijen niet wenselijk. Verder is het bekend dat mensen met geldproblemen en mensen die niet goed kunnen omgaan met geld, het beste contant kunnen betalen. Lees hier verder.