Automobilist moet parkeerboete van 63 euro betalen, maar krijgt tegelijk 2500 euro schadevergoeding

Het klinkt gek: een parkeerboete van 63,85 euro moeten betalen, en vanwege diezelfde boete 2500 euro schadevergoeding krijgen. Toch kan het. Het overkwam een automobilist in Arnhem. Die werd zolang in het ongewisse gelaten over de afhandeling van zijn bezwaar, dat het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden een immateriële schadevergoeding van 2500 euro toekent vanwege ‘spanning en frustratie’. Lees hier verder. Medewerkers van de Wensenambulance Amsterdam zijn niet te spreken over de parkeerboete die de stichting heeft gekregen. Ze stonden (tijdelijk) fout geparkeerd en werden op de bon geslingerd, de gemeente heeft de boete inmiddels ingetrokken en excuses aangeboden. Lees hier verder. De gemeente Leiden heeft dit jaar te hoge parkeerboetes uitgeschreven. Het landelijke maximumbedrag voor een parkeerbon is 66,50 euro. Bij de gemeente Leiden was de boete tot nu toe 66,60 euro. Daardoor zijn alle opgelegde parkeerbonnen onterecht. Lees hier verder.