Amsterdam komt minima snel tegemoet om stijgende prijzen / Utrecht trekt 7 miljoen uit voor koopkrachtpakket

Amsterdamse minima die in de problemen komen door de stijgende prijzen, kunnen nog dit jaar gebruikmaken van een aantal steunregelingen. Het stadsbestuur trekt voor dit jaar 3,5 miljoen euro uit om hen tegemoet te komen. Dat heeft wethouder Hester van Buren (financiën) bekendgemaakt bij de presentatie van de Amsterdamse begroting voor volgend jaar. Lees hier verder. Om Utrechtse minima en middeninkomens het najaar door te helpen, trekt de gemeente Utrecht bijna 7 miljoen euro uit aan koopkrachtmaatregelen. Zo wordt de inkomensgrens voor de energietoeslag verhoogd, waardoor zo’n 8000 extra huishoudens recht krijgen op de toeslag. Ook kunnen zelfstandig wonende studenten bijzondere bijstand aanvragen als compensatie voor de hogere energiekosten. Lees hier verder.