Bijvangst bij beslaglegging

HennepTijdens een beslaglegging in een woning in de Almeerse wijk Waterwijk, is ook een hennepplantage ontdekt. Agenten die de uitvoerende deurwaarder assisteerden ontdekten de hennepplantage en namen vervolgens die spullen in beslag. Er was tevens sprake van stroomdiefstal, de politie doet een onderzoek naar de eigenaar/bewoner van de woning. Tijdens de beslaglegging was overigens niemand aanwezig.

 

Het komt vaker voor dat er tijdens een beslaglegging of huisuitzetting criminele activiteiten worden waargenomen. Het is en blijft daardoor van belang dat politie-assistentie gewaarborgd blijft. Er was sprake van een wijziging, BOA’s zouden de taak van de politie moeten gaan overnemen. De DCN is en blijft hier een groot tegenstander van !

Netwerkbeheerders zouden jaarlijks vele miljoenen aan rekeningen niet kunnen innen omdat fraudeurs valse adressen of namen doorgeven. Op die adressen wordt vaak een hennepplantage aangetroffen.

De door de energieleveranciers misgelopen factuurbedragen worden uiteindelijk doorberekend en hierdoor zijn de energierekeningen onnodig hoog.

Een vergelijkbaar probleem doet zich voor bij de niet betaalde premies voor zorgverzekeringen. Via een omslag betalen de goedwillende en betalende verzekerden ook (gedeeltelijk) de nota’s van de wanbetalers.