Belastingdienst de markt op

De Belastingdienst heeft op 1 maart jl. via een interne mededeling de medewerkers geïnformeerd over het feit dat er  een offerteaanvraag uitgaat naar particuliere kantoren voor het uitbesteden van de invordering. Via de DCN-site werd enige tijd geleden hierover al bericht gedaan. (lees: Goedenavond, de belastingdeurwaarder  – met achtergrondinformatie).

Uit bij de DCN binnengekomen informatie kan worden opgemaakt, dat overigens al geruime tijd geleden  over dit onderwerp gesprekken zijn gevoerd tussen directies van private kantoren en de leiding van de Belastingdienst. Welk kantoor of organisatie met de invorderingskluif aan de haal gaat moet worden afgewacht.

De deurwaardersvakbond is begrijpelijk tegen, zoals in voorgaande vergelijkbare situaties zal dat echter geen verschil maken op het uiteindelijke besluit.

Mocht het CJIB uiteindelijk deze werkzaamheden gaan uitvoeren, iets waar al langer geruchten over waren, dan kan het wel zo worden dat bij een goede samenwerking en dito resultaat gemeenten ook geïnteresseerd gaan raken in een samenwerkingsverband.

Ontwikkelingen welke zeker gevolgd moeten gaan worden en wellicht is het een (sub)onderwerp tijdens de komende DCN-studiedag op woensdag 9 oktober a.s.