Aanpassingen tarieven Kostenwet per 1-1-2013

01_januariEr zijn slechts een drietal aanpassingen van de tarieven. De kosten van een aanmaning, betekening dwangbevel en exploit zijn onveranderd

Aanpassingen:
In beslag nemen van een goed plus proces verbaal van beslag: € 54,–
Verkoop goed plus proces verbaal van verkoop: € 69,–
Toptarief kosten dwangbevel:  € 11.393,–

Uitstel van betaling
Ondernemers die tijdelijk krap bij kas zitten, kunnen vanaf 1 januari 2013 makkelijker uitstel van betaling krijgen bij de Belastingdienst. Voorwaarde is wel dat de betreffende ondernemer in het verleden op tijd de verschuldigde belastingen heeft betaald en tijdig de aangifte heeft ingediend.

Met een simpel telefoontje kan men vier maanden uitstel van betaling krijgen, is een langere termijn gewenst dan moet het uitstel worden onderbouwd middels een verklaring van een bank of accountant. Hierin moet worden aangegeven dat de betalingsproblemen van tijdelijk aard zijn, voor een bepaalde tijd zijn opgelost en de onderneming levensvatbaar is.

De ondernemer voorkomt zo dus invorderingskosten en het bezoek van een belastingdeurwaarder, wel zal men invorderingsrente verschuldigd zijn. Het uitstel geldt overigens voor een maximumbedrag van 20.000 euro.

Klik hier om een overzicht van de overige fiscale wijzigingen te openen.
Veel gemeenten versturen binnenkort de aanslag gemeentelijke belastingen.

Gelet op het feit dat steeds meer mensen van een uitkering of laag inkomen moeten rondkomen, wordt verwacht dat het aantal aanvragen om kwijtschelding hiervan zal toenemen.