Tarieven deurwaarders

Plaatje_deurwaarderAf en toe is er kritiek op de onduidelijke tarieven van de kosten welke in rekening gebracht worden inzake invorderingswerkzaamheden. In de meeste gevallen  betreft het kritiek op de kosten van een gerechtsdeurwaarder, zo ook in de casus van de Nationale ombudsman welke is gepubliceerd in de Telegraaf van zaterdag 17 november jl.

De kosten welke verbonden zijn aan de werkzaamheden van de belastingdeurwaarder zijn vastgelegd in de Kostenwet. De kosten van de handelingen van een gerechtsdeurwaarder zijn te vinden  in het Besluit tarieven ambtshandelingen gerechtsdeurwaarders.

 

In het algemeen kan over kosten worden gezegd, dat het zinvol kan zijn kosten in bepaalde situaties te beperken en indien mogelijk geheel te voorkomen. De extra kosten zorgen vaak voor nog slechtere financiële omstandigheden in de soms al uitzichtloze positie van de schuldenaar.

Het beperken van kosten wordt ook onderschreven door de Koninklijke Beroepsorganisatie van Gerechtsdeurwaarders (KBvG) Zie hiervoor het eerder geplaatste  artikel Deurwaarders willen kosten voorkomen op onze site.