Bijzonder verhaal met goede verhaalsmogelijkheden

goudstaafIeder deurwaarder weet het, soms moet een invorderingsprocedure (tijdelijk) worden gestaakt omdat er geen of onvoldoende verhaalsmogelijkheden zijn om de openstaande schuld mee te vereffenen. Dat probleem kende de gemeente Purmerend niet bij het verhalen van bijstandsfraude.Een inwoonster genoot zeven jaar lang van een bijstandsuitkering en streek zo de lieve somma van 90.000 euro op. Onterecht zo bleek later. De gemeente werd getipt door de politie Amsterdam.

 

Familieleden van de vrouw werden gelinkt met criminele activiteiten, tijdens een huiszoeking bij de genoemde vrouw werden goudstaven en ook een fors bedrag aan contanten gevonden. En werd er daar vervolgens beslag op gelegd. De waarde van de goudstaven werd geschat op zeker 250.000 euro.

De vrouw stelde dat het goud bij haar in bewaring was gegeven. De Centrale Raad voor Beroep ging hier niet in mee en oordeelde dat de vrouw de 90.000 euro aan bijstandsuitkering terug moet betalen. Wil of kan ze dat niet, dan bieden de goudstaven (die verborgen lagen onder het matras waar de vrouw op sliep) voldoende verhaalsmogelijkheden.