Deurwaarder aangevallen

Een 31-jarige vrouw uit Tervuren (België) heeft kort geleden een vrouwelijke deurwaarder aangevallen. Tlogo-vptoen de deurwaarder de keuken van het appartement betrad om de inboedel in beslag te nemen vanwege een openstaande schuld, liep de situatie uit de hand. De bewoonster begon te roepen en te tieren en dwong de deurwaarder om haar woning te verlaten. In de hal van het appartementsgebouw duwde ze de deurwaarder tegen de muur. Deze liep hierdoor een wond op aan het linkeroog. Toen de deurwaarder samen met haar getuige in haar auto stapte en wilde wegrijden, kwamen de bewoonster en haar vriend naar buiten en belemmerden haar de weg.

De deurwaarder belde daarop de politie die tussenbeide kwam. Het slachtoffer is als gevolg van de verwondingen een aantal dagen niet in staat geweest om te werken.

De deurwaarder heeft o.a. wegens mishandeling aangifte gedaan tegen de agressieve vrouw.

Agressie tegen deurwaarders is ook in ons land een niet onbekend verschijnsel. Tijdens de DCN-studiedag op woensdag 10 oktober in Nijkerk zal ook dit een van de onderwerpen zijn welke aan de orde gaan komen.

Op donderdag 1 november 2012 is de eerstvolgende VPT-beurs in Amersfoort, de beurs welke informatie verstrekt over agressie tegen medewerkers in de publieke sector en met name hoe hiermee moet worden omgegaan en wat de overheid hier tegen doet.