Britten onthullen gezochte belastingontduikers op site

geldGroot-Brittannië heeft een nieuw offensief gelanceerd tegen gevluchte belastingschuldenaren. Voor het eerst is een lijst gepubliceerd met de 20 meest gezochte mensen die veroordeeld of aangeklaagd zijn voor belastingfraude. Ze moeten samen nog 765 miljoenen Britse ponden (978 miljoen euro) aan belasting betalen, zo meldde de Britse minister David Gaucke (Belastingen).

De Britse belastingdienst plaatste zelfs foto’s van de gezochte fraudeurs op hun site. Doel is dat het publiek meehelpt om hen te vinden.
De dienst zegt jaarlijks 10 miljard pond mis te lopen door belastingontduiking en fraude. In Nederland is de Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD) druk doende om belastingfraude te bestrijden. Hoge boetes en zelfs een gevangenisstraf kunnen het resultaat zijn in het geval de FIOD een grote fraudezaak succesvol weet af te ronden.

De afgelopen jaren kreeg de zogenaamde inkeerregeling veel aandacht. Daarbij worden mensen in de gelegenheid gesteld hun in het buitenland gestalde spaargeld (dat niet was opgegeven bij de Belastingdienst) alsnog aan te geven.                                                                                                                                                                                                                                                       Het Publiceren van gezochte belastingontduikers via naam met foto, zal voorlopig in ons land nog niet aan de orde zijn.