Schokkende ervaring voor deurwaarder

Een 49-jarige Duitse vrouw heeft waarschijnlijk zo’n 2 jaar dood in haar woning in Wenen gelegen. Het gemummificeerde lichaam werd kort geleden gevonden door een gerechtsdeurwaarder, die de deur had laten openbreken. Dat heeft de plaatselijke politie tegen het Oostenrijkse persbureau APA gezegd. De deurwaarder vond de vrouw in de vervuilde huurwoning, nadat hij de deur had laten forceren om de woning te ontruimen. De woningcorporatie had 2 jaar geleden voor het laatst contact gehad met de vrouw. Daarna stuurden ze haar twee keer een aanmaning om de huur te betalen. Vervolgens waren ze ruim 1 jaar bezig om de ontruiming rond te krijgen. De vrouw was waarschijnlijk een alleenstaande alcoholist, die schijnbaar geen familie of vrienden had.  Vergelijkbare ervaringen komen wel eens vaker voor, maar vormen gelukkig nog een uitzondering.