Belastingkantoor onderzoekt melding klokkenluider

klokkenEr komt een extern onderzoek naar ‘vermeende onregelmatigheden in de directievoering van SVHW’. Dit samenwerkingsverband voert belastingheffing uit voor 25 gemeenten in Zuid-Holland.

Gedetailleerde melding
Ook waterschap Hollandse Delta en de Regionale Afvalstoffen Dienst Hoeksche Waard zijn onderdeel van het SVHW (Samenwerkingsverband Vastgoedinformatie Heffing en Waardebepaling). Het dagelijks bestuur van de gemeenschappelijke regeling ontving vorige week informatie van een anonieme klokkenluider.  Die maakte gedetailleerd melding maakt van vermeende onregelmatigheden in de directievoering van SVHW. 

Geen twijfel over integriteit
In een extra vergadering besloot het dagelijks bestuur in meerderheid om de melding door een onafhankelijke externe partij te laten onderzoeken. ‘Het bestuur heeft dit besluit genomen omdat er geen twijfel mag bestaan over de integriteit van het belastingkantoor’, aldus SVHW, dat verder niet op de inhoud van de melding wil ingaan. De toezichthouder, de Provincie Zuid-Holland, is op de hoogte gesteld.