Waarschuwing voor schulden jongere huishoudens

De Nederlandsche Bank (DNB) stelt in het halfjaarlijkse Overzicht Financiële Stabiliteit dat de financiële positie van  jongere huishoudens met een gemiddeld tot hoog inkomen kwetsbaar is door de malaise op de woningmarkt. De jongere huishoudens hebben vaak hoge hypotheken afgesloten ten opzichte van hun inkomen, spaartegoed en de waarde van hun woning.

Door de ingezette daling van de huizenprijzen worden ze flink geraakt bij een ontslag of als b.v. de rente plotseling stijgt.

Evenals de makelaars voorziet de DNB nog geen einde aan de daling van de huizenprijzen.
Eurocommissaris Olli Rehn verklaarde dat Europa in een milde recessie zit. De krimp in de 27 EU-landen komt dit jaar gemiddeld uit op 0,3%  In Nederland zal de krimp van de economie dit jaar overigens uitkomen op 0,9% Vanaf 2013 kan er worden gerekend op een licht herstel met een groei in Nederland van 0,7%