“X” in plaats van man of vrouw

Het geslacht van iemand die zich man noch vrouw voelt, mag van de rechtbank in Amsterdam officieel als ‘X’ op de geboorteakte worden gezet. De rechtbank heeft een non-binair persoon gelijk gegeven die de geboorteakte met terugwerkende kracht wilde laten aanpassen. Tot nu toe was dat geen optie, omdat de wet deze mogelijkheid niet biedt. Lees hier en ook hier verder.

Werknemers met schulden te weinig geholpen door werkgevers

Slechts 17 procent van de bedrijven heeft specifiek beleid voor hulp aan werknemers met financiële problemen. De hulp van bedrijven voor werknemers met schulden komt nog maar moeilijk van de grond, terwijl dat bedrijven een hoop geld kan schelen. Lees hier verder.

Al meer dan 10.000 overeenkomsten via ondertekenportaal Vroegsignalering

De afgelopen twee maanden is het aantal gemeenten dat het ondertekenportaal Vroegsignalering gebruikt, gestegen naar 291. Dat betekent dat nu al 83% van de gemeenten meedoet. Zij hebben met de aangesloten signaalpartners inmiddels meer dan 10.000 overeenkomsten getekend.

Zes jaar celstraf geëist tegen voormalig gerechtsdeurwaarder

Het Openbaar Ministerie wil dat een deurwaarder zes jaar de cel in gaat omdat hij zich tijdens het uitoefenen van zijn werkzaamheden in natura zou hebben laten betalen. Drie slachtoffers voelden zich zo onder druk gezet en vernederd, dat ze aangifte deden van verkrachting. Lees hier verder.

Startpagina deurwaarders

Het Kadaster heeft voor deurwaarders een startpagina aangemaakt met alle relevante nieuwsberichten en documentatie. Lees hier verder.

Frauduleuze bedreiging met komst deurwaarder

Uw openstaande schuld bij de Belastingdienst is na meerdere herinneringen niet voldaan. De gerechtsdeurwaarder zal daarom overgaan tot conservatoir beslag.” Dat sms-bericht stuurde Ossenaar D. S. (23) op 11 november 2020 naar de mobiele telefoon van een 86-jarige vrouw. De oplichter moest op 15 juli voorkomen bij de rechter, maar kwam niet opdagen. Lees hier verder.

Verkorte op leiding tot kandidaat-gerechtsdeurwaarder

Met ingang van 01 september 2021 kunnen studenten met een relevante en recente hbo/wo-vooropleiding Rechten een verkort traject van de opleiding tot kandidaat-gerechtsdeurwaarder doorlopen. Met deze vooropleiding kan de student een vrijstelling krijgen voor de helft van de reguliere opleiding. Lees hier verder

Europese Commissie stelt EU-toezichthouder tegen witwassen voor, Hoekstra enthousiast

De Europese Commissie presenteert vandaag een pakket wetsvoorstellen in de strijd tegen witwassen en terrorismefinanciering, met als middelpunt de oprichting van een onafhankelijk Europees toezichthouder. De nieuwe autoriteit zou in 2024 van start moeten gaan. Lees hier verder. Minister Hoekstra (Financiën) juicht het plan van de Europese Commissie voor een agentschap boven de nationale toezichthouders toe. Lees hier verder.

Stel uit Ede opgepakt vanwege belastingfraude, FIOD legt beslag op administratie

Een 54-jarige man en 52-jarige vrouw uit Ede zijn afgelopen woensdag na een inval opgepakt omdat ze verdacht worden van belastingfraude. Het gaat om een echtpaar dat eigenaar is van een belasting- en advieskantoor, zo laat de Fiscale inlichten- en opsporingsdienst (FIOD) weten. Lees hier  verder.

 

Grote verkeerscontrole in Eindhoven: deurwaarders innen 45.000 euro en tientallen voertuigen in beslag genomen

Bij een grote verkeerscontrole op 20 juli in Eindhoven is meer dan 45.000 euro aan belasting geïnd. Tientallen boetes zijn uitgedeeld en 31 voertuigen zijn door deurwaarders beslag genomen. De controle was een samenwerking tussen de Belastingdienst, douane, deurwaarders, Landelijke Eenheid, team verkeershandhaving en AVIM (Afdeling Vreemdelingen Identificatie en Mensenhandel). Zo’n zeventig man werkte mee aan de actie. Lees hier verder.