14 september 2023 archief

Werken bij een deurwaarder en zelf 40.000 euro schuld hebben: wat kan je van die ervaring leren?

Cherida Romy werkte jaren voor een hypotheekverstrekker en een deurwaarder, en sleepte tegelijk zelf 40.000 euro schuld met zich mee. Tot ze besloot zich aan te melden voor schuldhulpverlening. Wat gebeurt er dan, welke ervaringen doe je op en wat zou er kunnen veranderen om de hulp aantrekkelijker te maken? Lees hier verder.

Meer telefoontjes naar Juridisch Loket dan jaar geleden

Sinds het begin van dit jaar is het voor mensen mogelijk om kosteloos contact op te nemen met het Juridisch Loket. Spoedvragen worden onmiddellijk beantwoord, terwijl voor andere vragen een jurist terugbelt of een afspraak wordt ingepland bij een nabijgelegen Juridisch Loket. Recente onderzoeksresultaten onder degenen die contact hebben opgenomen, wijzen uit dat zij de …

Lees verder

Nog niet iedere gemeente aangesloten op VISH

De Verwijsindex Schuldhulpverlening vertelt deurwaarders wie van hun klanten schuldhulp krijgt. Het aantal gemeenten dat hulpvragers aanmeldt in VISH, stijgt snel. Op dit moment is 77 % aangesloten of ermee bezig. 80 gemeenten hebben zich nog niet aangemeld bij VISH. Lees hier verder.

Faillissementen augustus

Rechtbanken hebben in augustus 372 faillissementen uitgesproken. Dat zijn er 82 meer dan in juli. Vorige maand gingen 299 rechtspersonen (bedrijven/organisaties) en 73 natuurlijke personen (individuen) failliet. Lees hier verder.