6 maart 2023 archief

Onderzoek Nibud: ‘60 procent huishoudens is financieel kwetsbaar of ongezond’

Zes op de tien Nederlandse huishoudens hebben moeite financieel het hoofd boven water te houden. Dat betekent dat de financiële gezondheid van huishoudens het afgelopen jaar is gedaald. In 2021 was de helft nog financieel gezond. Dat melden accountants- en advieskantoor Deloitte, budgetinstituut Nibud en Universiteit Leiden op basis van gezamenlijk onderzoek. Lees hier verder. …

Lees verder

Inflatie bij boodschappen groeit door tot de zomer

Boodschappen in de supermarkt en bijvoorbeeld een etentje in een restaurant of een vakantie blijven komende maanden waarschijnlijk nog flink in prijs toenemen. Economen van ING en ABN AMRO zeggen in gesprek met het ANP dat het nog minstens tot halverwege dit jaar duurt voor de voedingsmiddeleninflatie haar piek heeft bereikt. Lees hier verder.  

Loket energiesteun MKB open op 21 maart

MKB-ondernemingen waarvan de energiekosten een relatief groot deel uitmaken van de totale omzet kunnen vanaf 21 maart de Tegemoetkoming Energiekosten (TEK) aanvragen. De TEK-regeling is een tijdelijke tegemoetkoming voor energie-intensieve MKB-bedrijven voor de gestegen gas- en elektriciteitskosten. MKB-bedrijven kunnen maximaal 160.000 euro steun krijgen. Lees hier verder.