2 juni 2021 archief

Voortgang implementatie Wet vereenvoudiging beslagvrije voet en verbreding beslagregister

De minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Wouter Koolmees, stuurde over dit onderwerp op 01 juni een brief naar de Tweede Kamer. Lees hier verder.

Handboek Saneringskrediet

Saneringskredieten vinden landelijk steeds meer ingang, maar nog steeds zijn er gemeenten die ze niet of nauwelijks inzetten. Bijvoorbeeld omdat ze te weinig afweten van het instrument. Voor die gemeenten is er nu het Handboek Saneringskrediet van de NVVK. Lees hier verder.

Financiële positie pensioenfondsen stabiliseert

De positie van de Nederlandse pensioenfondsen is aan het stabiliseren, na de flinke verbetering van hun financiële gezondheid in de eerste maanden van het jaar. Volgens onderzoeksbureau Aon lijken de meeste fondsen inmiddels uit de gevarenzone te zijn als het gaat om dreigende pensioenkortingen. Lees hier verder.

Enorme toename aantal gekraakte DIgiD-accounts

Sinds de coronapandemie is in Nederland is het aantal cyberaanvallen via phishing en malware flink gestegen. Logius, de beheerder van DigiD en MijnOverheid, verwijderde dit jaar 13.000 accounts om misbruik te voorkomen. Dat is dertien keer zoveel als eerdere jaren. Lees hier verder.