15 april 2021 archief

Belastingdienst opnieuw in de fout met toeslagen

De Belastingdienst is opnieuw in de fout gegaan met toeslagen. Tweehonderd Nederlanders kregen vorige week ten onrechte bericht dat ze toeslagen moeten terugbetalen. Deze personen ontvingen vorige week een bericht dat ze hun toeslagen voor dit jaar kwijtraken en die tussen 2014 en 2020 zijn uitgekeerd, moeten worden terugbetaald. Lees hier verder.

Incidentele suppletoire begroting 2021 van het Ministerie van BZK inzake kwijtschelding publieke schulden toeslagengedupeerden

Omdat het kabinet, als onderdeel van de Toeslagenherstelactie, de publieke schulden van de gedupeerden zo snel mogelijk wil kwijtschelden, zodat gedupeerden met een schone lei verder kunnen, acht de regering het wenselijk en in het belang van het Rijk om – vooruitlopend op formele autorisatie door beide Kamers – uitvoering te geven aan de in …

Lees verder

Deurwaarders even niet langs bij gedupeerden toeslagen

Kamerlid W.H.J. Lodders (VVD) stelde over dit onderwerp vragen, staatssecretaris van Financiën A.C. van Huffelen gaf antwoord. Lees hier verder.

Bestrijding van ondermijning

In een column schrijft KBvG-voorzitter Michaël Brouwer over de mogelijkheden die gerechtsdeurwaarders hebben bij het bestrijden van ondermijning. Zo worden er registers geraadpleegd, controles uitgevoerd enz. Het is inmiddels al wel zo, dat bij bepaalde gemeenten de daar in loondienst werkzame deurwaarders soms betrokken zijn bij dit soort werkzaamheden. Via waarnemingen (de oor- en oogfunctie) …

Lees verder

Goed gesprek over geld

Het Nibud ontwikkelde een gesprekshandleiding voor b.v. werkgevers die werknemers in dienst hebben met geldproblemen. Hoe ga je zo’n gesprek aan? Hoe kunnen grote financiële problemen en wellicht uitval door ziekte vanwege deze problemen worden voorkomen? Lees hier verder.

T-Mobile en NVVK sluiten convenant

Voor klanten van T-Mobile met forse betalingsachterstanden komt er voortaan aanzienlijk sneller een schuldregeling. T-Mobile en de NVVK sloten een convenant waar mensen met schulden, schuldeisers én schuldhulpverleners baat bij hebben. Lees hier verder.