29 maart 2021 archief

Ruim 10.000 ontvangers bijstand de dupe van fout bij gemeenten

Door een fout bij ruim 200 gemeenten is er bij bijstandontvangers met schulden beslag gelegd op meer geld dan wettelijk mag. Het gaat om tientallen euro’s per maand. Dat blijkt uit een document van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) en de Koninklijke Beroepsorganisatie van Gerechtsdeurwaarders (KBvG), dat in handen is van de NOS. Lees …

Lees verder

Budgethandboek 2021 te koop

Het Nibud Budgethandboek is een betrouwbaar en actueel naslagwerk voor professionals die consumenten adviseren over hun financiën. Jaarlijks actualiseren de experts van het Nibud het Budgethandboek op basis van de nieuwe wet- en regelgeving. Lees hier verder.  

Visa accepteert betalingen in crypto’s

Digitale munten, zoals bitcoin, winnen terrein bij verdere acceptatie door reguliere financiële instellingen. Creditcardmaatschappij Visa gaat het gebruik van cryptomunt USD Coin toestaan voor het afhandelen van transacties op zijn betalingsnetwerk. Lees hier verder.

Betalingstermijn grote bedrijven ingekort

De maximale wettelijke betaaltermijn van het grootbedrijf aan het midden- en klein bedrijf (mkb) wordt verkort naar dertig dagen. Hiermee wordt de huidige toegestane betaaltermijn gehalveerd en gelijkgesteld aan die van de overheid. Lees hier verder.

Flinke toename spaartegoed

In 2020 werd volgens het statistiekbureau 77,1 miljard euro gespaard, 33,8 miljard euro meer dan een jaar eerder. De netto-inleg in de pensioenvoorzieningen nam met bijna 1,9 miljard euro af tot 25,3 miljard euro. Het spaartotaal kwam daarmee uit op 102 miljard euro. Lees hier verder.

Deurwaardersmap had veel leed kunnen voorkomen

Zonder goede documentenmap liep D66-er Kajsa Ollongren kort geleden vanuit de Stadhouderskamer in Den Haag naar buiten, zichtbare en leesbare papieren onder haar arm. Een blunder van de eerste orde, met grote gevolgen. Een stevige en uitstekend bruikbare DCN-deurwaardersmap (zie elders op onze site) had dit allemaal kunnen voorkomen. Lees hier verder.