22 maart 2021 archief

AFM en Fraudehelpdesk: pas op voor beleggingsfraud

Door de lage bankrentestand is er een groeiende interesse in het beleggen van privékapitaal. Het gevolg van deze trend is echter ook dat steeds meer mensen slachtoffer worden van beleggingsfraude. Toezichthouder Autoriteit Financiële Markten (AFM) en de Fraudehelpdesk waarschuwen daarom in een nieuwe campagne voor malafide beleggingsaanbieders. Lees hier verder.

Schulden in perspectief

De Koninklijke Beroepsorganisatie van Gerechtsdeurwaarders (KBvG) zet zich in voor oplossingen die de hele invorderings- en schuldenketen ten goede komen. Met een uitgebracht document wil de KBvG aandacht vragen voor belangrijke knelpunten en de concrete oplossingen die men voor zich ziet. Lees hier verder.

Samen sparen heeft een financiële én sociale functie

Financiële zelfhulpgroepen helpen mensen met een laag inkomen om de grip op hun geld terug te krijgen, en versterken bovendien sociale netwerken. Zogenaamde spaarkringen zouden daarom een waardevolle aanvulling op schulden- en armoedebeleid kunnen zijn. Lees hier verder.

Week van het geld 2021

Koningin Maxima heeft maandagmorgen 22 maart de Week van het geld 2021 geopend. Deze editie verloopt in verband met de coronaproblematiek volledig digitaal. Lees hier verder. In veel gezinnen wordt er door financiële problemen niet of nauwelijks over geld gesproken. Verder nemen kinderen vaak (onbewust) financieel gedrag van de ouders over. Lees hier verder.