15 maart 2021 archief

OM verdenkt ABN Amro nu ook van ‘schuldwitwassen’

Het Openbaar Ministerie verdenkt ABN Amro nu ook van schuldwitwassen. Dat betekent dat justitie met een extra verdenking is gekomen in het lopende onderzoek naar mogelijke overtredingen door de bank bij het tegengaan van witwassen. Lees hier verder.

Partners van zelfstandigen betalen door coronasteun extra belasting

Het is een onaangename verrassing voor veel partners van zzp’ers die aan het begin van de coronacrisis inkomenssteun van de overheid hebben gekregen: zij moeten vanwege deze nooduitkering vaak honderden euro’s extra belasting betalen. Lees hier verder.

Woningeigenaren vier procent meer kwijt aan lokale lasten

Een eigen woning kost dit jaar gemiddeld 1.361 euro aan lokale belastingen, 3,9 procent meer dan vorig jaar. De gemeente krijgt 811 euro, de provincie 188 euro en het waterschap 362 euro. Lees hier verder.

Honderd jaar Handelsregister

Een belangrijke informatiebron voor deurwaarders, het Handelsregister, bestaat op 15 maart honderd jaar. Doelstelling van het register is rechtszekerheid voor ondernemingen en voor partijen met wie zij zakendoen. Het Handelsregister wordt beheerd door de Kamer van Koophandel (KVK) en valt onder de verantwoordelijkheid van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Lees hier verder.