10 maart 2021 archief

Meer huishoudens maken gebruik van de voedselbank

Het aantal mensen dat bij een voedselbank aanklopt, is tijdens de coronacrisis flink gestegen. De vrijwilligersorganisatie hielp in 2020 7,2 procent meer mensen dan het jaar daarvoor. In totaal hebben de 172 voedselbanken in Nederland vorig jaar 160.500 mensen bijgestaan. In 2019 waren dat er nog 151.000. Lees hier verder.

Kabinet bekijkt steunmaatregelen opnieuw

De lockdown wordt tenminste met drie weken verlengd. Dat zei demissionair premier Rutte maandag in de corona-persconferentie. Steun zoals de loonsubsidie worden opnieuw bekeken. Rutte is iets hoopvoller geworden dat over een paar weken versoepelingen van de coronamaatregelen mogelijk zijn. lees hier verder.

Weinig faillissementen in februari

Het aantal faillissementen in Nederland was ook in februari lager dan in dezelfde maand een jaar eerder. Rechters spraken vorige maand 173 keer een faillissement uit. Dat zijn er 232 minder zijn dan in februari 2020, meldt de Raad voor de rechtspraak. Lees hier verder.

Gerechtsdeurwaarders helpen gedupeerden toeslagenaffaire

Vanaf week 10-2021 deelt de Belastingdienst gegevens over gedupeerden van de toeslagenaffaire met gerechtsdeurwaarders. Dat helpt voorkomen dat er beslag gelegd wordt op de bezittingen van gedupeerden. Voor het delen van de informatie wordt de Verwijsindex Schuldhulpverlening gebruikt, een systeem dat al eerder door de KBvG en SNG (Stichting Netwerk Gerechtsdeurwaarders) is ontwikkeld. Lees hier …

Lees verder

Verhoging bijstand helpt huurders meer dan verlaging huur

Huurders met een bijstandsuitkering zijn financieel gezien meer geholpen met een verhoging van de bijstand dan met een verlaging van de huur. Dat blijkt uit berekeningen die het Nibud heeft gemaakt voor Aedes en Woonbond. Lees hier verder.