1 maart 2021 archief

Nationale ombudsman opent meldpunt over schuldhulp voor zzp’ers

De Nationale ombudsman begint een groot onderzoek naar de gemeentelijke schuldhulpverlening aan zzp’ers. Ombudsman Reinier van Zutphen krijgt signalen dat zij worden geweigerd of dat schuldhulp voor deze groep zelfs nog niet bestaat. Lees hier verder.

WHOA: zal de belastingdienst genoegen nemen met een lager percentage van zijn vordering?

Onlangs heeft de Rechtbank Noord-Holland een beschikking afgegeven met betrekking tot de homologatie van een akkoord onder de Wet homologatie onderhands akkoord (WHOA). Dit was de eerste homologatie van een akkoord onder de op 1 januari 2021 in werking getreden WHOA. De belastingdienst heeft ruimere verhaalsmogelijkheden en voorrechten dan gewone crediteuren waardoor de belastingdienst voor de toepassing van …

Lees verder

Storing bij Belastingdienst, aangifte soms niet mogelijk

De Belastingdienst kampt met een storing op de site waardoor het soms niet mogelijk is om aangifte te doen. Lees hier verder. de storing was op dinsdag 02 maart nog steeds niet opgelost. Lees hier verder.

Tilburg stopt voorlopig met schulden innen van slachtoffers toeslagenaffaire

Inwoners van de gemeente Tilburg die slachtoffer zijn geworden van de toeslagenaffaire hoeven hun schuld bij de gemeente voorlopig niet af te betalen. Het innen van de schulden wordt opgeschort in afwachting van een besluit van de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) over hoe hier mee omgegaan moet worden. Lees hier verder.