25 januari 2021 archief

Antwoorden op Kamervragen over BKR-registratie bij de start van schuldhulpverlening

Vragen van het Kamerlid René Peters (CDA) over BKR registratie bij de start van schuldhulpverlening. Minister Koolmees geeft antwoorden. Lees hier verder en ook hier verder.

Schuldeisers negeren oproep om schulden toeslagenaffaire kwijt te schelden

Meerdere gedupeerden van de toeslagenaffaire hebben afgelopen week toch te horen gekregen dat ze private schulden verder moeten aflossen. Schuldeisers gaan daarmee in tegen de oproep van staatssecretaris van Huffelen (D66) van Financiën aan private schuldeisers, zoals energiebedrijven en woningcorporaties, om schulden van gedupeerden kwijt te schelden. Lees hier verder.

Forse uitbreiding steun- en herstelpakket

Het kabinet breidt het steunpakket voor banen en economie fors uit. Het vaccineren is gestart en dat zorgt voor perspectief. Tegelijkertijd is de realiteit dat dit een loodzware periode is voor ondernemers. De coronacrisis is inmiddels ook een langlopende economische crisis, waarbij veel ondernemers en werkenden hard zijn getroffen. Lees hier verder.

Kleinbedrijf dreigt te worden weggevaagd door de crisis

Startende ondernemers en zzp’ers zijn veel harder geraakt door de coronacrisis dan gevestigde ondernemers met personeel, met name in het vierde kwartaal. In het kleinbedrijf is het ondernemersloon sterk gedaald in 2020. Van de kleine ondernemers zit 62 procent onder het wettelijk minimumloon. Bijna de helft (46%) zit zelfs onder bijstandsniveau. Lees hier verder.